Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman

de T I M E A in Pui, 14 Oct 2012 | 9835 vizualizari

 

O mancare clasica ce mie imi place tare mult. Totul devine super gustos in acest vas si sunt foarte bucuroasa ca anul acesta am facut aceasta mica investitie.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 ciocanele de pui
  • 15 cartofi potriviti
  • 4 cepe mici
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • cateva firicele rozmarin
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman:

Curatam si spalam ceapa si cartofii si taiem totul in doua. Asezam apoi jumatatile de cartofi si ceapa in vasul de lut si stropim cu ulei de masline. Presaram sare si piper si asezam frunzele de rozmarin.

Pulpele le spalam bine si le crestam in 4-5 locuri unde introducem usturoiul curatat si taiat in 2-3. 

Intr-o farfurie amestecam cateva linguri de ulei de masline cu oregano si cimbru taiat marunt. Adaugam o lingurita de sare si o lingurita rasa de piper si amestecam bine.

Trecem fiecare pulpa pe rand prin acest sos de verdeturi apoi asezam pulpele peste cartofi.

Punem capacul peste vas si dam la cuptor la 180-190 grade. Cuptorul nu trebuie sa fie preincalzit, dam drumul la cuptor in momentul in care asezam vasul pt ca trebuie sa se incalzeasca treptat.

Dupa aprox o ora, indepartam capacul si mai lasam la cuptor aprox 20 min sa se rumeneasca usor deasupra.

Servim cald! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

T I M E A 1

15.10.2012, 14:33

auzi...mi-am luat asa vas mare de abia intra in cuptor m-am si ars ieri cand sa il scot

Sim0na 1

15.10.2012, 14:46

Cel mai mult imi place mancarea facuta in vas roman! Eu am unu de multt.. de vre-o 7 ani.. dar saptamana trecuta mi-am acizitionat altul (stil oala) direct de la un olar
Sa-l folosesti cu placere ca tare bun este!!

T I M E A 1

15.10.2012, 15:50

Simona multumesc. Si eu am luat si pt tatal meu unul inalt cum avea el pe vremuri de la tara.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor